Työelämän tuki
Tule herkkänä, koe vahvuutesi, muutu toimivaksi
Työnohjaus
Työnohjaus sopii sinulle, jos haluat oppia ja kehittyä työssäsi, pohdit jaksamiseen liittyviä kysymyksiä tai mietit omaa työrooliasi tai paikkaasi työyhteisössä.
Työnohjaus auttaa työssä ja vuorovaikutustaidoissa kehittymisessä, parantaa työn ongelmien hallintaa ja lisää itsetuntemusta. Työnohjauksessa tutkitaan omaa työtä, sen herättämiä tunteita ja työyhteisön toimintaa. Ennen kaikkea työnohjaus on oman ajatteluprosessin ohjaamista.
Työnohjaus on usein pitkäaikainen, säännöllinen 1-2 vuoden yhteinen matka. Voimme sopia myös vaikka viiden kerran coaching-paketista jonkin teeman ympärille, kuten stressin hallintaan, arvojen pohtimiseen tai työyhteisön sisäiseen kommunikointiin.
Työnohjaus sopii sekä yksilöille että ryhmille.
“Hämmästyn, miten työnohjaus yllättää aina positiivisella tavalla. Enää ei olekaan vain harmaita, vellovia ajatuksia - niihin tulee valonsäteitä. ”
Perhehoitajien (sijaisvanhempien) työnohjaus
Meillä on erityisosaamista myös perhehoitajien työnohjaukseen.
Perhehoitajuus on ammatillista ja joskus melko yksinäistä vanhemmuutta. Työnohjauksessa painottuvat jaksaminen, tunteet ja vanhemman erilaiset roolit. Perhehoitajan työnohjaus asettuu työnohjauksen ja terapian rajapinnalle. Työnohjaaja ei asetu kenenkään puolelle ketään vastaan eikä anna suoria ohjeita tai neuvoja.
Työnohjauksessa käsitellään perheen sisäisiä asioita ja parisuhteen ja perheen dynamiikkaa. Työnohjaajan tieto kiintymyssuhteista, traumoista, kehityspsykologiasta, yhteistyöongelmista ja perhedynamiikasta on tärkeä apu työnohjauksessa.
Koulutukset ja luennot työyhteisöille
Meiltä voit kysyä myös työhyvinvointia vahvistaviin päiviin toiminnallista ohjelmaa, luentoja tai koulutuksia.
Hyviä teemoja ovat esimerkiksi jaksaminen ja voimavarat sekä työtiimin yhteispelin vahvistaminen. Myös Tarinoiden maa -menetelmä sopii erinomaisesti työyhteisön kysymysten pohtimiseen ja suunnan hahmottamiseen.