Terapiakeskus Avaran terapeutit
Usein säilytetään se mikä toimii, vahvistetaan sitä ja samalla etsitään uutta suuntaa uudesta näkökulmasta.
Kristiina Virkkilä
Pienten ja isojen kriisien ja elämän solmujen keskellä ei aina näe metsää puilta. Silloin jo muutama terapiatapaaminen voi auttaa ottamaan etäisyyttä tilanteeseen ja hahmottaa paremmin, mihin haluaa olla menossa.
Akuutin kriisin, raskaiden traumamuistojen tai komplisoituneen surun kanssa tarvitaan pidempään terapeuttista tukea. Tavoitteenani on auttaa asiakasta löytämään ahdistaviin tilanteisiin ratkaisuja, joilla hän pääsee ainakin parin askeleen verran avarammalle paikalle.
Usein on viisasta säilyttää ja vahvistaa sitä, mikä toimii ja samalla miettiä tulevaisuuden suuntaa uudesta näkökulmasta. Pienetkin muutokset voivat olla alku paremmin sujuvaan arkeen ja toimivampiin ihmissuhteisiin.
Tavoitteenani on luonteva ja luottavainen vuorovaikutussuhde asiakkaan kanssa, koska vain turvallisessa ilmapiirissä ihminen voi rakentavasti työstää elämänsä kipupisteitä ja löytää unelmansa. Työtapani on käytännönläheinen, ja hyödynnän vuorovaikutteisen keskustelun lisäksi erilaisia terapiamenetelmiä ja toiminnallisia työtapoja. Lasten ja nuorten kanssa leikki ja pelit voivat olla osa terapiatyöskentelyä.
Asiakkaistani valtaosa on aikuisia ja pariskuntia. Olen työskennellyt myös lasten ja nuorten sekä perheiden kanssa. Olen käynyt traumapainotteisen, integratiivisen psykoterapiakoulutuksen Tanskassa koulussa, joka on erikoistunut seksuaalitraumojen hoitoon.
Lisää minusta ja tavoistani työskennellä voit lukea kotisivuiltani www.traumaterapiakristiina.fi.
Tavoite on löytää hyvät yhteydet omiin tärkeisiin ihmisiin.
Anne Sui
Miten sinua on katsottu - rakastaen ja kannustaen vai kylmästi ja mitätöimällä? Toistojen myötä kokemuksista voi tulla elämää kantava turvapesä tai vääristynyt uskomusjärjestelmä, joka saa pelkäämään elämää ja mitätöimään itseä.
Voimme löytää merkityksen kärsimykselle niin, että opimme rakastamaan ja antamaan anteeksi sekä itselle että toisille. Asia voi keventyä, ja voimme päästää irti menneestä ja kasvaa ihmisinä.
Elämä on lahjana saatu mahdollisuus löytää aitoa ihmisyyttä ja läheisyyttä. Kärsimyksen keskellä monet pitävät kiinni arvostelusta ja oikeassa olemisen illuusiosta - tämä lisää vastakkainasettelua ja omankin kärsimyksen määrää. Tarvitsemme läheisiä ihmisiä, turvallisuutta, oivalluksia ja tukea.
Päiväkodissa työskennellessäni oivalsin lasten ja vanhempien välisen kiintymyssuhteen tärkeyden ja tunnetaitojen merkityksen. Kyse on yhteydestä, ei vain tottelemisesta. Kouluttauduin terapeutiksi, työnohjaajaksi, vanhempien kasvuryhmän ohjaajaksi sekä ryhmätheraplay-ohjaajaksi.
Yksilötyöskentelyssä kerätään ensin voimavaroja ja katsotaan kokonaisuutta. Asiakas määrittää tavoitteet. Onko nyt tarve pohtia tiettyä asiaa vai onko tavoitteena suurempi muutos? Jo 3–5 kerralla voi saada riittävää tukea. Tarvittaessa tapaamisia voidaan sovitella pidempi jakso.
Työnohjaus yksilö- tai ryhmätyönohjauksena.
Asiakkainani on ollut mm. opiskelijoita, aikuisia, pariskuntia, vanhempia sekä sijaisvanhempia.
Uskon, että vaikeuksienkin keskellä elämässä on aina toivoa.
ELINA PAJUNEN
Terapiaan ja työnohjaukseen tullessaan ihminen yleensä toivoo elämäänsä jotakin helpotusta, muutosta tai ymmärrystä. Elämäntilanne voi tuntua umpikujalta, solmulta tai sekavalta vyyhdiltä. Elämässä voi olla ahdistusta tai uupumusta, kaaosta tai yllättävä kriisi on horjuttanut arkea ja turvallisuutta. Yhteydessä tärkeän ihmisen kanssa voi olla säröjä, tai joskus suhde voi olla kokonaan katkennut.
Jokaisen asiakkaan tilanne on yksilöllinen. Ihminen tuo tapaamiseen oman elämänhistoriansa, tunteensa ja ajatuksensa. Niitä lähdemme yhdessä kunnioittavasti tutkimaan.
Tapaamisissa vahvistetaan asiakkaan jo olemassa olevia ja vielä tavoittamattomissa piileviä voimavaroja. Toivon näkökulma on läsnä.
Yhteyden katkokset ovat usein elämän suurimpia kipukohtia. Katkoksia syntyy ihmisten välillä, mutta myös suhteessa itseen – omiin tunteisiin, arvoihin, ajatuksiin tai kehoon. Kuka oikein olen, mitä tahdon ja tarvitsen? Katkokset voivat johtua esimerkiksi tuen ja hyväksynnän vaille jäämisestä tai kaltoinkohtelusta. Meistä jokainen kaipaa hyvää yhteyttä sekä itsensä että toisten ihmisten kanssa. Näitä yhteyksiä lähdemme vahvistamaan.
Teen terapiatyötä pääsääntöisesti aikuisten asiakkaiden ja pariskuntien kanssa. Olen käynyt traumapainotteisen, integratiivisen psykoterapiakoulutuksen Tanskassa. Työnohjaajana toimin sekä yksilötyönohjaajana että ryhmien kanssa.
Lisää minusta ja tavoistani työskennellä voit lukea kotisivuiltani www.firgun.fi tai somesta @katsehyvaan.
Pienikin muutos voi olla kuin syttyvässä nuotiossa pikkuhiljaa lisääntyvä liekki, joka tuo koko ajan lisää valoa ja lämpöä – se syttyy sittenkin.
Mika Tenetz
Joskus voi tuntua, että on täysin umpikujassa, eikä muutoksia näy. Pienikin muutos voi olla kuin syttyvässä nuotiossa pikkuhiljaa lisääntyvä liekki, joka tuo koko ajan lisää valoa ja lämpöä – se syttyy sittenkin.
Olen työskennellyt nuorten parissa vuodesta 1999 lähtien erilaisissa työympäristöissä ja kohdannut hyvin erilaisista taustoista tulevia ja eri-ikäisiä nuoria. Kokemusta minulla on niin nuorisotalon nuorista, nuorista työttömistä aikuisista kuin lastensuojelun asumisyksikön nuoristakin.
Olen kouluttautunut yhteisöpedagogiksi, käytännön teologian teologiksi, ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi ja työnohjaajaksi.
Teen työnohjauksia nuorisotyöntekijöille, sijaisperheiden vanhemmille eli perhehoitajille sekä lastensuojeluyksikköjen henkilöstöille yksilö- ja ryhmätyönohjauksena.
Terapeuttina käytän keskustelun lisäksi toiminnallisia menetelmiä ja halutessa myös luonnon kuntouttavia elementtejä yhdistämällä luontoliikuntaa ja terapiaa.
Lisää osaamisestani löydät www.agapevalmennus.fi.